2020-11-24
今日约咗朋友去sogo行街 因为呢个疫情好耐都冇见冇饮酒喇,决定喺附近揾个地方hea下饮酒顺便食埋晚餐,朋友推介我嚟呢间tapa room,食物质素高又抵食,所以我同朋友就嚟咗呢间食啦。The classic $75Rose Royce $75两杯酒好正,果香味好重,好Fresh,同朋友一边chill住饮一边食嘢,感觉好正☺️☺️薄切慢煮八爪鱼 $78八爪鱼片非常新鲜弹牙,配上番茄蓉及香草,食落非常开胃清新。👍👍👍棒棒鹅肝$78鹅肝圆形设计好可爱☺️,女士一定中意,加上面头淋上一层薄脆,食落唔会太漏,好正!🤤西班牙肉肠烤车厘茄炒青口$88青口好大只,食落爽脆,配上车厘茄及肉肠层次更加丰富。嫩煎慢煮鸭胸配甜些厘酒汁拌炸番薯条$128重头戏黎啦😍😍鸭胸食落超级嫩滑,番薯条炸到微脆,再配上酱汁,食落有点微辣,好特别,好好食!
The classic $75
Rose Royce $75
薄切慢煮八爪鱼 $78
棒棒鹅肝$78
西班牙肉肠烤车厘茄炒青口$88
青口好大只,食落爽脆,配上车厘茄及肉肠层次更加丰富。
嫩煎慢煮鸭胸配甜些厘酒汁拌炸番薯条$128