2024-03-27 102 浏览
星期五放工后,我同爸爸喺旺角创兴广场1楼的牛一哥韩式烧烤放题,一齐品尝正宗韩式烤肉。据闻这家烤肉店装修阔落,是由正宗的韩国厨师主理,保证能品尝到最道地的韩国风味。踏入牛一哥韩式烧烤放题的店内,店员向我们介绍了放题的选项。我哋拣咗连加一服务费$280嘅两小时放题。我哋先获九宫格盘,包括牛肉、猪肉和鸡肉。听讲呢啲肉类都系经过严格挑选,质量上乘嘅。店家提供咗各种韩国风味嘅蔬菜和配料,等我哋可以喺烤肉嘅同时,都可以享受到丰富的口味。我哋先品尝传统的韩国烤肉。爸爸将薄切的牛肉放喺烧烤盘上,然后只需简单翻烤片刻,肉香四溢。我哋用生菜包起佢,再加上蒜片、洋葱同面鼓酱,一口咬落去,肉汁同各种调味料嘅结合瞬间爆发,让人回味无穷。除咗放题之外,牛一哥韩式烧烤放题仲提供散叫菜品,包括:虾丶扇贝丶韩式炸鸡等等。最后甜品方面,有成个雪柜嘅雪糕可以任选,我地每人都食咗好几杯雪糕甜品后,满足地离开。

九宫格牛盛盒

2024-03-22