餐厅: 周記點心
资讯:

又系男朋友收早既时间(≖‿ゝ≖)✧可以𝟚个人食下𝔱𝔢𝔞 我拣得既餐厅都系打卡𝖆𝖇𝖑𝖊佢揾既多数系平民食堂 怀旧野所以今次佢带我黎周记点心食𝔱𝔢𝔞除左香港人都有外国人同中国人黎品尝一番⤩ ⤪ ⤭ ⤮ 𝒪𝓇𝒹𝑒𝓇 ⤱ ⤲ ⤯ ⤰ 芝麻虾多士 $𝟝𝟚超脆 食到𝓬𝓱𝓸𝓴𝓬𝓱𝓸𝓴声 ᕙ(•̤᷆ ॒ ູ•̤᷇)ᕘ₊˚加埋芝麻好香口满满既虾胶 总共有𝟜大旧 无试过食过锦大旧虾多士配沙律酱 但我同男朋友都觉得如果配泰式辣酱会更夹奶皇流心西多士 $𝟜𝟘应该要迟啲叫 又或者后上 最后要甜同咸混合食 因为怕西多会冻 一切开奶皇就爆出黎 如果想影𝓲𝓰 𝓫𝓸𝓸𝓶𝓮𝓻𝓪𝓷𝓰要好好把握𝖌𝖔𝖔𝖉 𝖙𝖎𝖒𝖎𝖓𝖌 ◔.̮◔✧ 𝕏𝕆酱炒银针粉 $𝟜𝟞本身好矛盾究竟要食炒肠粉定银针粉好(๑•́ ₃ •̀๑)但好似银针粉数量会比较多 加上炒肠粉好似其他铺头都食到 𝕏𝕆酱少辣 有海鲜味 有西芹芽菜花生做配料大推爸爸粟米鱼肚羹 $𝟛𝟚好多料 每一啖都多多料 除左有粟米同鱼肚 仲有蟹柳同虾肉 ( ゚∀゚) ノ♡爸爸果然落多料比仔女食鹌鹑蛋烧卖 $𝟚𝟠第一次食鹌鹑蛋烧卖 我𝔢𝔵𝔭𝔢𝔠𝔱用虾肉做烧卖 但食既时候先知系猪肉 𝓶𝓮𝓷𝓾上亦无讲咩肉 我觉得鹌鹑

又系男朋友收早既时间(≖‿ゝ≖)✧

奶皇流心西多士 $𝟜𝟘
应该要迟啲叫 又或者后上
最后要甜同咸混合食 因为怕西多会冻

𝕏𝕆酱炒银针粉 $𝟜𝟞
本身好矛盾究竟要食炒肠粉定银针粉好(๑•́ ₃ •̀๑)
但好似银针粉数量会比较多 加上炒肠粉好似其他铺头都食到
𝕏𝕆酱少辣 有海鲜味 有西芹芽菜花生做配料大推

爸爸粟米鱼肚羹 $𝟛𝟚

鹌鹑蛋烧卖 $𝟚𝟠
第一次食鹌鹑蛋烧卖 我𝔢𝔵𝔭𝔢𝔠𝔱用虾肉做烧卖 但食既时候先知系猪肉 𝓶𝓮𝓷𝓾上亦无讲咩肉 我觉得鹌鹑蛋配虾肉好食𝔻 但男朋友觉得好食 所以我无出声 无讲话好食(ㆆᴗㆆ)

凤爪排骨饭 $𝟛𝟞
儿时回忆 男朋友想食饭 所以先拣呢个食 (ఠ్ ˓̭ ఠ్)普普通通不过不失

地址:周记点心 (西环)
西环西营盘水街1C-1K号东利大厦地下H1号舖