2024-10-24 125 浏览
超正!对于一个好钟意火锅嘅我嚟讲,呢间店简直系宝藏,我嘅favorite list又多咗一行。晚餐我时不时都会拉住男朋友到处去试新嘅火锅店,或者喺我嘅list入面盲选一间火锅店嚟食。啱啱喺前几日畀我揾到呢间店,于是就拉我男朋友嚟陪我试食咗。我好钟意呢间火锅店嘅布置,喺微暗嘅环境度食火锅,感觉真系好nice!我哋点咗一个鸡汤火锅——金汤桃胶花胶鸡汤。好香甜,睇啲食材就感觉好补嘅一道料理。真系好钟意呢个汤底,饮咗一口就唔想停落嚟。将鸡汤入面嘅鸡食到差唔多时,我哋就将脆鲩片放落去煮。佢哋嘅脆鲩片摆盘得好精美,好新鲜。放入锅煮一阵之后,变得好鲜嫩又鲜甜,非常美味。我哋仲点咗鸭肝M5同牛丸。主要系我男朋友钟意食,我个人唔系好识食,但系睇我男朋友食到好开心,感觉唔错,识享受嘅人应该会钟意。蔬菜方面我哋点咗莴笋,佢哋嘅摆盘真系惊艳到我,莴笋切得啱啱好,唔会太厚亦唔会太薄。佢哋嘅菜单有好多选择,睇落都好唔错,下次嚟仲想试其他嘅料理。