谭仔以外既另一好选择「无面不欢」以前叫做「甲天下正宗桂林米粉」,当时系塘尾道开,食左2次都好好味,想食第3次既时候竟然话结业,好唔开心。终于佢开番,改左名,改左位置,所以就去试下仲系唔系咁好味。系门口已经闻到佢既螺丝粉味,佢餐牌多左好多选择,但之前系旧店食左个「湖南五壳渔汤粉」,一试即「哗」一声,所以今次都有叫,2个人叫左1碗渔粉同3份小食,分别系「湖南经典黑臭豆腐」、「麻辣手丝鸡」、「椒盐锅巴土豆」。「湖南五壳渔汤粉」唔知系唔系上次叫左酸辣汤,今次系原味汤,无左上次「哗」一声既感觉,但个汤清清地,面质好弹牙,都系好味既,只不过鱼就多骨左d。「湖南经典黑臭豆腐」一上枱就闻到好臭,食落去又唔系好臭,炸得几脆,只不过个汁唔够香,如果有d好味d既酱就perfect。「麻辣手丝鸡」手丝鸡个汁唔错,好快比我地清哂,略嫌唔够辣。「椒盐锅巴土豆」土豆啫系薯仔,好钟意系大陆食土豆加孜然粉、辣粉。佢无大陆既土豆咁好味(可能系因为无落咁多味精),但过口瘾都唔错。评分:8 / 10整体同旧店一样好味,但可能因为搬左去旺角铺租贵左,所以野食细碟左、贵左同要排队,希望佢会继续做落去啦。湖南五壳渔汤粉」唔知系唔系

谭仔以外既另一好选择

「湖南五壳渔汤粉」

「湖南经典黑臭豆腐」

「麻辣手丝鸡」
手丝鸡个汁唔错,好快比我地清哂,略嫌唔够辣。

「椒盐锅巴土豆」

评分:8 / 10

「湖南经典黑臭豆腐」

「麻辣手丝鸡」
手丝鸡个汁唔错,好快比我地清哂,略嫌唔够辣。

「椒盐锅巴土豆」

评分:8 / 10
2018-09-06
等候时间
30 分钟 (堂食)
  • 湖南五壳渔汤粉
  • 麻辣手撕鸡