2013-08-09
因为“周迅谢霆锋相恋半年 同居一大厦”既传闻出现后, 霆锋接受了上期明报周刊访问, 该传闻属真属假就留翻俾狗仔队啦。我关心o既系报导中霆锋提及自己最近入股既新店, 原来就系BEAUTIFOOD!呢间新店来头厉害无须我介绍啦, 贵为DEMON CHEF (厨魔) 既平民餐厅, 连霆锋都要入股支持, 我决定同Ms. C去一探究竟!等左一阵位后(补充,全店得4个位)我地叫左两条Burrito (“卷饼”), 一种口味系“粤式蒸鱼”, 另一种系“四川辣鸡”。 蒸鱼比较正路, 辣鸡就令人好惊喜因为卷饼包饭好多地方都有做, 包括Mac记而呢个四川辣鸡成功之处系可以做到当所有材料混埋D饭后, 你食o既每一淡都涵盖了酸甜味、麻辣味同鸡肉味,而每一啖都深刻咁提醒紧你你食紧“四川辣鸡”呢碟送, 完全令你忘记了自己原来食紧卷饼包饭, 好值得一试!然后再试八珍甜醋Salad, 食完第一啖后忍唔住露出个好惊喜o既表情 因为八珍添醋同D 沙拉菜配合得天衣无缝, 最令人觉得意外既系中间个温泉蛋居然系姜醋温泉蛋!!!实在太意外!!!实在太惊喜!!!正当个姜醋温泉蛋D蛋黄仲系我个口浪下浪下之际,一个令人难以相信o既人物
等左一阵位后(补充,全店得4个位)
我地叫左两条Burrito (“卷饼”), 一种口味系“粤式蒸鱼”, 另一种系“四川辣鸡”。 蒸鱼比较正路, 辣鸡就令人好惊喜因为卷饼包饭好多地方都有做, 包括Mac记而呢个四川辣鸡成功之处系可以做到当所有材料混埋D饭后, 你食o既每一淡都涵盖了酸甜味、麻辣味同鸡肉味,而每一啖都深刻咁提醒紧你你食紧“四川辣鸡”呢碟送, 完全令你忘记了自己原来食紧卷饼包饭, 好值得一试! 然后再试八珍甜醋Salad, 食完第一啖后忍唔住露出个好惊喜o既表情 因为八珍添醋同D 沙拉菜配合得天衣无缝, 最令人觉得意外既系中间个温泉蛋居然系姜醋温泉蛋!!!实在太意外!!!实在太惊喜!!! 正当个姜醋温泉蛋D蛋黄仲系我个口浪下浪下之际,一个令人难以相信o既人物系我后面等位,然后仲要坐埋系我地隔离...呢个人就系... 我实在太幸福了!!!
呢餐充满无限惊喜既lunch, 盛惠$176 ($88@)!