OT到7点,拉埋同事一齐去食饭,听闻公司附近有间食火锅几正,又有鸡煲又有牛什煲,一齐行去试吓,唔讲都唔知哩到有间火锅店☺️装修好特别,似6、70年代😂碗碗碟碟都好怀旧☺️真系好多嘢食,但我哋都系想打个边炉,简左皮蛋莞茜大鱼头汤底,一大个大鱼头!皮蛋特别多。鱼汤白雪雪,啖汤已经好浓,饮汤都正。首选一定要简牛肉先,安格斯牛,中意佢肥瘦适中,牛味浓。第一次拣美国桶蚝打边炉,坊间都偏细只!呢到嘅桶蚝好大只好新鲜肥嘟嘟,4.5分钟就岩岩好,咬落鲜美,好好食😋仲有鸳鸯滑,墨鱼加虾滑,劲弹牙。四宝饺🥟,可以试齐几款口味,凤城水𩠌,韮菜𩠌都好好食,皮簿馅多又有汁,唔错😋汤底真系好正,好饱但都叫左真打乌冬放汤食,吸收汤精华,好正😊原来仲有甜品送,连甜品都咁怀旧,啫喱,最特别系条糖不甩鱼,系汤煮大概5分中,加入大量花生糖捞起,以为味道会好怪,又咸又甜,但原来系好好味吖😂餐厅服务真系唔错,下次一定要嚟试吓鸡煲😋

首选一定要简牛肉先,安格斯牛,中意佢肥瘦适中,牛味浓。

仲有鸳鸯滑,墨鱼加虾滑,劲弹牙。