2017-03-12
对羊肉膻味果种瘾,系无论天气冻定唔冻都会发作庆幸身边都有羊肉爱好者,今日一齐黎试新餐厅舖内光猛整洁。枱都算大,就算搭枱都唔会逼死睇餐牌,虽然有好多野想食EG羊鞍(无晒),羊炖汤等等但二人套餐好似更加唔洗用脑,所以就拣左凉拌豆腐呢个豆腐卖相已经系几靓,一羹不起D豆腐,芫茜加埋皮蛋队入口,呢个组合令人好惊喜皮蛋同芫茜呢两样重味嘅野亦无盖过豆腐味道,豆腐质感嫩滑又凉浸浸咁,极之开胃羊肉薄饼餐厅上菜好快,食个豆腐无耐就黎埋薄饼薄饼有好多块,同朋友拎极都仲有咁热辣辣既饼包实晒啲料,加一羹碟上嘅唔知咩汁咬落去羊香味重,配埋块薄饼,好似食紧土耳其卷饼咁,好好吃不过要小心啲食,揸太大力好多汁漏出黎原味酸奶望落已经觉得杯野好浓稠,心谂唔衰得去边但一饮落去,怪怪地,同朋友交换饮,真系有唔同,唔知点解我果杯得个酸味,成杯味道变得唔完整,可能偶有失手吧酸辣土豆丝开胃菜之一,个人几钟意食落去好爽口嘅感觉哈萨克手抓肉呢个系我地眼中视为主菜嘅羊肉,终于发住光咁压轴出场但果刻望到心情已经有啲复杂,因为前面几样既份量多得惊人夹起一支骨,多肉嘅地方唔系主目标食完 再夹起羊膏位,膻味系个口度炸开左满意了杏仁羊奶冻呢个不包括
庆幸身边都有羊肉爱好者,今日一齐黎试新餐厅 舖内光猛整洁。枱都算大,就算搭枱都唔会逼死
睇餐牌,虽然有好多野想食EG羊鞍(无晒),羊炖汤等等
但二人套餐好似更加唔洗用脑,所以就拣左
呢个豆腐卖相已经系几靓,
一羹不起D豆腐,芫茜加埋皮蛋队入口,呢个组合令人好惊喜
皮蛋同芫茜呢两样重味嘅野亦无盖过豆腐味道,
豆腐质感嫩滑又凉浸浸咁,极之开胃
餐厅上菜好快,食个豆腐无耐就黎埋薄饼
薄饼有好多块,同朋友拎极都仲有咁
咬落去羊香味重,配埋块薄饼,好似食紧土耳其卷饼咁,好好吃
不过要小心啲食,揸太大力好多汁漏出黎
望落已经觉得杯野好浓稠,心谂唔衰得去边
但一饮落去,怪怪地,
开胃菜之一,个人几钟意食落去好爽口嘅感觉
呢个系我地眼中视为主菜嘅羊肉,终于发住光咁压轴出场
但果刻望到心情已经有啲复杂,因为前面几样既份量多得惊人
夹起一支骨,多肉嘅地方唔系主目标
食完 再夹起羊膏位,膻味系个口度炸开左
满意了
呢个不包括系套餐入面,要另点的
羊奶味算系有嘅,但个人唔钟意沟左杏仁味,抢左羊奶嘅纯粹味道 结论,二人套餐是误导消费者,三-四个人食都得