2024-09-21 7774 浏览
今日嚟到所谓米芝莲推介嘅大围小厨, 绝无谂过畀一般嘅广东小菜店差得肯。绝对喺任何一间酒家食到的畀佢还好!先讲个汤, 老鸡炖羊肚菌, 其实都唔系特别鲜味。胡椒萝卜糕炒蟹, 个蟹盖刮到干干净净,未试过食蟹一啲蟹膏都冇, 个蟹盖只系做装饰, 萝卜糕占全碟份量三分二。啫啫芥兰根本味炒熟, 硬到争啲咬唔开! 薯仔和牛, 一上枱我个仔仲问系唔系打仗, 细碟得可怜!不过最过份都系个吊桶, 又干又韧, 食唔到唔想嘥, 但系真系冇办法比自己带返屋企!除咗食物之外,服务态度极差! 茶壶茶叶得少少, 根本唔够茶味! 啲嘢未食晒就同你收!啲𩠌嚟齐食到一半, 就话同你包起, 简直喺度赶客!再讲, 地方狭小, 环境喧哗, 空气混浊,当两三枱客都系嗌啫啫煲时, 烟熏到每一个人身都系油烟味, 十分讨厌!价钱贵、食品差、服务劣, 只可说可一不可再, 唔会再有下次!