2019-06-06
铜锣湾有名气既泰国菜🤤约埋一班朋友仔🤤叫多d 野食😍😍泰式鲜虾刺身( $128)一碟8 只,爽口生虾,蒜头加辣椒最佳组合🤤够辣🥳泰式炖花胶($398)用沙锅上,火喉够晒,花胶大大旧,滑滑骨胶原,配芽菜!浓浓既炖汤,滋阴美肌🤤 暹罗虾 ($288)辣辣野精选🍤!酸酸既青柠夹住辣椒🌶️🤤挑战我嘅味蕾!充满泰风味☺️泰东北特色“NHEAM”猪软骨 ($118)生菜包咁既食法,入面有青柠粒粒,姜,花生同洋葱,姜既辣配埋青柠既酸,包埋脆炸猪软骨粒煜!口感层次丰富,脆炸香口惹味,用青柠平衡番!好惹味🤤泰东北古式香叶包 ($88)小杯子!大惊喜,洋葱粒,青柠粒,花生同埋虾米🤪包埋一齐开胃仔秘制黑椒炒蟹 ( $428)用铁锅上!下面重keep 住有火不嬲热住!蟹肉好厚🤤黑椒味劲浓☺️!配埋大量既黄金蒜,姜🤤成件事避风塘🥰惹味好辣,有蟹膏😳☝🏻真心惊喜!泰式海鲜金不换炒墨汁意粉( $148)创意料理,泰式加埋意大利墨汁意粉☝🏻有创意得来又几好食而且意粉炒得唔硬唔会太油,岩岩好!上面有大虾🍤,仲有蟹子粒粒添捞埋嚟食好滋味☺️👌🏻雪里玉($45)创意泰式特饮🤤荔枝加火龙果沙冰,清甜得来🤤解辣珍多冰($45)甜而不腻
约埋一班朋友仔🤤叫多d 野食😍😍
泰式鲜虾刺身( $128)
一碟8 只,爽口生虾,蒜头加辣椒最佳组合🤤
够辣🥳
泰式炖花胶($398)
暹罗虾 ($288)
辣辣野精选🍤!酸酸既青柠夹住辣椒🌶️🤤
挑战我嘅味蕾!充满泰风味☺️
泰东北特色“NHEAM”猪软骨 ($118)
泰东北古式香叶包 ($88)
秘制黑椒炒蟹 ( $428)
泰式海鲜金不换炒墨汁意粉( $148)
雪里玉($45)
创意泰式特饮
🤤荔枝加火龙果沙冰,清甜得来🤤解辣
珍多冰($45)
甜而不腻,大树菠萝爽口鲜甜,丝丝分明,
同埋啫喱仔都好新鲜!有咬口☺️
蓝蝶绮萝($55)
两层颜色上边系碟豆花下便系菠萝汁🤤
清新解渴
泰式榴莲椰汁糯米饭 ($128)
爆香既榴梿汁,上台个下大家都哗哗声🤤榴梿控必备
榴梿肉实而不干,糯米饭热辣辣🤤成份事200分!🤤🤤
泰式椰汁西米糕 ( $58)
每日新鲜即整西米糕,西米同椰汁够香
饱饱开心满足嘅一餐💕