2021-04-07 266 浏览
一直都想试嘉宝汉堡,上次专承去金巴利道旧址但可惜当日嘅包已经卖晒😂。今次得悉扩充至宝勒巷,地点方便得多,周末决定再去一次🤓!新店非常旺场,当晚7点几去到,买完外卖已经见到店员截龙,原来又系卖晒包喇😂。庆幸早嚟咗少少,今次终于试到呢间火红嘅汉堡店👍🏻。今次点咗两个set:芝士牛堡set $56 (包薯格 + 可乐 + 香脆粟米片鸡块 (另加$10);虾牛堡set $78 (包炸烧卖 + 0%啤酒 + 香脆粟米片鸡块 (另加$10)芝士同牛一向系绝配,呢个芝士牛堡令人非常惊喜👍🏻!牛汉堡肉汁好够,几乎每咬一啖都会有肉汁渗漏出黎😋。配料方面番茄同生菜都好fresh,配埋芝士🧀,同店方秘制嘅酱汁,呢个经典配搭稳阵得黎有惊喜。虾牛堡非常巨型,虾饼比牛汉堡仲要大多少少添。同样牛汉堡一咬就出汁,同一啖有埋虾堡嘅滋味,配上秘制酱汁,味道浓郁而唔腻口👍🏻,非常令人满足。跟餐嘅薯格正常发挥,因为即制够热,所以比起连锁快餐店稍为出色,但以性价比而言已经非常足料超值。另一个跟餐嘅炸烧卖系非常非常令人惊喜😳!跟餐有八粒炸烧卖已经令人感觉到诚意十足👍🏻,一食入口,鱼味非常香浓😳,炸香嘅烧卖口感更不在话下,绝对比

今次点咗两个set:

芝士牛堡

虾牛堡
薯格

另一个跟餐嘅炸烧卖系非常非常令人惊喜😳!跟餐有八粒炸烧卖已经令人感觉到诚意十足👍🏻,一食入口,鱼味非常香浓😳,炸香嘅烧卖口感更不在话下,绝对比街边小食𠮶种鱼肉烧卖好食多多声😋!散叫一份炸烧卖都要 $15,跟餐叫绝对超值!
炸烧卖
食到粟米片鸡块更加觉得嘉宝汉堡名不虚传,每款小食都做得非常用心。卖相上鸡块炸得金黄,唔会话太㶶又或者睇落系用万年油黎炸,咬一口,鸡块比想像中嫩滑😳,虽然都系免治肉,但味道一啲都唔粗糙,加埋少少玉米香,既邪恶又令人忍唔住一食再食😋!
香脆粟米片鸡块
以汉堡黎讲嘉宝汉堡兼备咗西式同港式嘅元素,有其他店舖食唔到嘅口味。小食方面就完胜好多其他西餐厅,明显系落足功夫嘅!行街行过宝勒巷绝对要一试,就算啲包卖晒食唔到😂,呢度嘅小食都非常值得食一食!
芝士牛堡
虾牛堡