2022-05-29
❥ ੈ 莆田‧₊˚♡ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ 打边炉打得多~今日食下啲唔同嘅菜式💜最近见到好多朋友去食「莆田」我都一试究竟先🥳!佢嘅主打菜系蛏子我咁钟意食海鲜又点可以错过㖞🙈ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ⊰⊹═══════════⊹⊱🪢莆田哆头蛏🪢9种吃法一点俩$199铁板盐焗蛏子&蒜蓉蒸蛏子铁板盐焗圣子冇得输,鲜甜嘅味道蒜蓉蒸蛏子都唔错👋🏻圣子超级肥美🪢莆田扁肉汤🪢扁肉再加上紫菜、干蒜同埋香葱清清甜甜~味道鲜美🪢黄金荷叶包🪢金黄色的荷叶包,浓香芝麻,配以葱香酱浓的肉丝~直头惹味👍🏻🪢香炸海蛎饼(3片)🪢特色风味小吃。色呈金黄,壳酥香,馅鲜美🤭🪢紫菜焖饭🪢莆田渔民的传统月子饭焖饭放入了莆田盛产的紫菜、海蛎饭粒入味爽身~一边食到紫菜嘅味道好少饭会令我回味🤭❤️呢个饭好好味😋🪢薄荷枇杷冻🪢貌似一碗啫喱🥳其实系枇杷冻,冰冰冻冻仲食咗啲清凉感🪄食完个人冻冰冰😆🪢酥炸冰心榴梿🪢酥炸脆皮脆卜卜,入边系冰冻嘅榴梿口感难以形容👋🏻👍🏻👍🏻👍🏻⊰⊹═══════════⊹⊱ʚ︎ɞ••🎀蘑菇吃后感🎀••ʚ︎ɞ莆田系米芝莲餐厅🙈!果然非凡同享每样𩠌都好出色🫠如果有机会会返嚟食
打边炉打得多~今日食下啲唔同嘅菜式💜
最近见到好多朋友去食「莆田」
我都一试究竟先🥳!佢嘅主打菜系蛏子
我咁钟意食海鲜又点可以错过㖞🙈
⊰⊹═══════════⊹⊱
🪢莆田哆头蛏🪢9种吃法一点俩$199
铁板盐焗蛏子&蒜蓉蒸蛏子
铁板盐焗圣子冇得输,鲜甜嘅味道
蒜蓉蒸蛏子都唔错👋🏻圣子超级肥美
🪢莆田扁肉汤🪢
扁肉再加上紫菜、干蒜同埋香葱
清清甜甜~味道鲜美
🪢黄金荷叶包🪢
金黄色的荷叶包,浓香芝麻,
配以葱香酱浓的肉丝~直头惹味👍🏻
🪢香炸海蛎饼(3片)🪢
特色风味小吃。色呈金黄,壳酥香,馅鲜美🤭
🪢紫菜焖饭🪢
莆田渔民的传统月子饭
焖饭放入了莆田盛产的紫菜、海蛎
饭粒入味爽身~一边食到紫菜嘅味道
好少饭会令我回味🤭❤️呢个饭好好味😋
🪢薄荷枇杷冻🪢
貌似一碗啫喱🥳其实系枇杷冻,冰冰冻冻
仲食咗啲清凉感🪄食完个人冻冰冰😆
🪢酥炸冰心榴梿🪢
酥炸脆皮脆卜卜,入边系冰冻嘅榴梿
口感难以形容👋🏻👍🏻👍🏻👍🏻
⊰⊹═══════════⊹⊱
ʚ︎ɞ••🎀蘑菇吃后感🎀••ʚ︎ɞ
莆田系米芝莲餐厅🙈!果然非凡同享
每样𩠌都好出色🫠如果有机会会返嚟食😍
ﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌ
🔖 莆田 (尖沙咀)
📍尖沙咀美丽华广场2期2楼269-270号舖
ﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌ