2018-05-15 130 浏览
听朋友讲,呢间烧烤店,系台湾过江龙过黎香港嘅,朋友系台湾试过话好正,所以一早book左位,话同我庆祝生日环境好大好舒服,我地被安排坐bar枱,呢度好贴心啊,知道坐bar枱唔方便摆野,所以会提供locker俾我地放袋,等我地都食得舒服啲Bar枱前面无铁板炉,当我以为无得边烧边食嘅时候,服务员为我地递上炭炉,系真系炭炉啊拣好食物之后,会有服务员为你烧烤,其间会问我地食物嘅咸淡度,再作调节,服务真的很周到我地叫左好多野食啊,首先系牛肉,呢个组合做梗promotion,听侍应讲,如果分开啊要$300 ,但叫呢个组合嘅话,只需$238就可以试到两款牛,浅色啲𠮶个系板键,侍应介绍话呢个系成只牛入面,属于活动得最少嘅部份,所以食落会较淋身,而菲力就相当有牛肉味波特菇,应该即系我哋平时食开嘅大啡菇,呢个系有厨房整嘅,所以唔使烧烤就食得,菇味浓郁,啱晒钟意食菇菌类嘅我继续烧烤,跟住我哋选择咗食呢个猪扒,不肥不瘦,刚刚好,烧完两边就食得,肉质嫩滑,很好啊服务员完美示范左咩叫态度,虽然只系烧烤,但佢都用心咁摆盘焱烤掌中宝,呢个应该系类似鸡软骨嘅物体,叫嘅时候都系贪佢个名够得意,服务员同我地讲话呢个烧嘅时间相

特价组合菲力与板键
板键

波特菇

服务员完美示范左咩叫态度,虽然只系烧烤,但佢都用心咁摆盘
梅花豚肩排

焱烤掌中宝,呢个应该系类似鸡软骨嘅物体,叫嘅时候都系贪佢个名够得意,服务员同我地讲话呢个烧嘅时间相对要耐少少,所谓慢工出细货,呢个绝对有惊喜,爽口有咬口,我同朋友边食边倾,一流啊
焱烤掌中宝

食咗咁多肉类,都要食下啲蔬果去隔一隔油腻,呢个综合蔬果拼盘啱晒我哋,有鸡髀菇,青椒,胜瓜同粟米,我本身好怕青椒嘅涩味,但估唔到烧完出嚟完全冇𠮶浸臭味,连我都食到,其他好味唔再讲了
综合野菜

然后就对我最期待嘅烧蟹盖同埋蟹棒,系个入面有好多蟹膏,是烧完出嚟要趁热食,呢个真系不得了,直头可以捞白饭
胡同蟹堡

而蟹棒,虽然比我想像中细条,但估唔到肉质十分鲜甜,蟹味浓郁,有别于平时食开嘅,值得一试啊
松叶蟹脚

食完咁多已经好满足了,朋友话生日点少得甜品,我哋拣咗两款,第一款系托斯特芋泥卷,上面有炼奶同埋朱古力酱,外脆内软,估唔到同芋头系咁夹嘅,个人认为系必食㗎
托斯特芋泥卷

而第二款就系,奶油起司地瓜,如果你系芝士控,就一定要叫喇,服务员会系你面前笑到啲芝士溶晒,包住粒粒嘅番薯,食完真系捧住个肚走,实在系太开心、大满足啊
奶油起司地瓜
2018-05-14