2021-03-05
男朋友今晚荃湾打波,心血来潮想食日本嘢,就揾咗呢一间有几间分店嘅餐厅!(一直听闻佢既卷物好出名)。职员一放低个餐牌,我足足睇咗15分钟先拣到食乜嘢~龙卷风沙律见到系餐厅热门菜式之一,嚟到真系俾佢吓亲,好大份。里面除咗有好新鲜嘅沙律菜之外仲有蟹柳、蟹、中华沙律、加上少少辣嘅沙律酱,真系好完美嘅配搭。东京爆脆菜单写馅料系吞拿鱼同蟹柳,加上烧溶咗嘅芝士酱,但食落明显加咗吉列脆片,增加左口感,同埋一件相当大旧!金龙卷 馅料为三文鱼同炸虾配芝士酱,卷物做得相当精致,大小平均,饭粒仲加咗黑白芝麻,明洞米饭更有麻香。网烧牛舌牛舌烧得恰到好处,有油花既香,仲要有一定嘅厚度,点上餐厅配上嘅酱汁,不失为一道出色嘅烧物。牛肉寿喜锅牛肉超级大片,汤底就咁饮觉得偏甜咗少少,但渗落去每一样配料就更加觉得入味,配料多得夸张,有娃娃菜,豆腐,蛋,冬菇,金菇,洋葱,仲有粉丝添!$138来讲算系性价比唔错。总括而言,星期五收工食到餐好,真系好幸福!
龙卷风沙律
东京爆脆
金龙卷
网烧牛舌
牛肉寿喜锅
总括而言,星期五收工食到餐好,真系好幸福!