餐厅: 逸東軒
资讯:

餐厅: 逸東軒
资讯:

2021-06-20 387 浏览
逸东轩嘅$38点心优惠一向好抢手,疫情期间都推出过几次呢个优惠,今次终于到我食啦😎呢个优惠只做星期一至五嘅午市,只要$38/$48/$78就可以试到米芝莲级数嘅精美点心,好似做埋今个月就无啦,有兴趣就上网预约吧✅✅佢地全部点心都新鲜出炉热辣辣咁上枱,好好食嫁🤩🐶荀尖鲜虾饺 $38推荐❗️皮薄馅靓嘅虾饺🦐虾饺皮好薄,一咬就食到啖啖虾肉,我无认真数一粒饺有几多只虾,但每一啖都食到爽口鲜味嘅虾仁,而且系最平嘅$38,值得嗌!🐶带子蒸烧卖 $38呢个都系人人都会嗌嘅,所以都有啲期望~我觉得佢系好食嘅,但系只系正常酒楼点心程度个种好食。带子嫩滑,但系存在感唔高,食落口其实都只会食到猪肉馅嘅味,感觉加左带子无令粒烧卖好食左,但佢都系馅料好鲜味,好食嘅烧卖~🐶豉汁蒸凤爪 $38唔推荐🥲好普通嘅凤爪🐓🐶脆皮流沙酥 $38半只手指公咁大嘅流心奶黄酥,因为新鲜出炉,酥皮相当酥化,一咬落去就爆哂啲奶黄馅出黎,系几正。不过食多几啖就觉得个馅偏咸,而且唔系咸蛋个种鲜味嘅咸,仲食到唔太自然嘅香精味,有啲腻。🐶金沙脆豆腐 $48好食❗️豆腐炸得好香口,个皮薄到入口即溶,配埋洒系上面嘅炸蒜好惹味,豆腐好嫩滑,要衬热食哂佢

🐶荀尖鲜虾饺 $38

🐶带子蒸烧卖 $38

🐶豉汁蒸凤爪 $38
唔推荐🥲好普通嘅凤爪🐓

🐶脆皮流沙酥 $38

🐶金沙脆豆腐 $48
好食❗️豆腐炸得好香口,个皮薄到入口即溶,配埋洒系上面嘅炸蒜好惹味,豆腐好嫩滑,要衬热食哂佢!

🐶逸东小笼包 $48
皮几薄,啲汤热辣辣几够味,不过都算系正常水准,未到有惊喜嘅水平。

🐶春风得意肠粉 $48
肠粉入面包住炸虾肉春卷,其实唔太似肠粉🤣不过都几好食,春卷系因为被肠粉包住而淋哂,而且虾肉填得好满😜口感几丰富!

🐶瑶柱海皇灌汤饺 $78
我无点食~但就咁饮个汤觉得佢无咩深度,唔似用靓料(eg 金华火腿?)煲过好耐嘅汤,唔会想饮完再饮。

整体黎讲都几满意!食物质素优秀,服务同环境都唔错~推荐!
预约网址:https://bit.ly/3jl3Os8

虾饺