2023-08-04 55 浏览
💃🏻🕴走进名人饭堂,品尝高级中式菜式🌟原炖爵士汤🌟因为邓肇坚爵士而命名的。主要以响螺头、排骨、凤爪、老鸡、花胶以及美国蜜瓜为材料炖成,材料超级十足,最惊喜系个美国蜜瓜,名副其实甜到漏,‼个汤非常清甜又养生‼🌟油泡凤尾虾带子🌟材料非常简单,最重要系原材料够靓!凤尾虾同带子都好够份量,唔需要过多既调味,简简单单的油泡后便上枱,食既系材料既原汁鲜味🦐🌟香葱花蟹炆冬瓜🌟香葱同冬瓜吸收哂蟹嘅鲜味,本身蟹肉同冬瓜味道偏淡,大大条既香葱可以吊番D味,好鲜甜👍🌟金针云耳蒸鸡🌟鸡好滑身,金针同云耳都好爽口,系我既最爱😊🌟富豪砂锅炒饭🌟只得瑶柱同葱花既菜式,都可以煮到咁香口😍重点在于个砂锅,收左水份之余,油既分布亦平均舖系每粒饭既上面,经过砂锅炒过,每粒饭都带有少少香脆🍲🍭生磨蛋白杏仁茶唔甜,好滑,就系只得蛋白同杏仁既味道味道清澈又分明🍭精选美点双辉 【榄仁合桃酥🔹椰汁马豆糕】中式晚饭例牌甜点👍➡基本上所有菜式调味上都唔会好浓,食既系原材料保留既原味同鲜味
💃🏻🕴走进名人饭堂,品尝高级中式菜式

🌟原炖爵士汤🌟

🌟油泡凤尾虾带子🌟
材料非常简单,最重要系原材料够靓!

🌟香葱花蟹炆冬瓜🌟

🌟金针云耳蒸鸡🌟
鸡好滑身,金针同云耳都好爽口,系我既最爱😊

🌟富豪砂锅炒饭🌟
只得瑶柱同葱花既菜式,都可以煮到咁香口😍

🍭生磨蛋白杏仁茶
唔甜,好滑,就系只得蛋白同杏仁既味道味道清澈又分明

🍭精选美点双辉
【榄仁合桃酥🔹椰汁马豆糕】