2019-05-29 72 浏览
依家水饺的款色五花八门,已经唔系单单sell馅料 😂 连水饺皮都有创新玩法!是日去咗一间位于湾仔天乐里(其实好近铜锣湾鹅颈桥)土好IG-able的水饺店:因为啲水饺系五颜六色🌈影相色彩缤纷🌈🔅🔅🔅🔅🔅一入到餐厅,有吓一吓😍点解可以咁girly,装修可以咁靓好多花花🌸🌸同埋座位好宽敞舒适!同以前食开的水饺店有好大分别!传统啲嘅水饺店主要卖食物,而地方比较狭窄,通常一张圆枱大家围埋坐😂🔅🔅🔅🔅🔅1. 麻辣牛肚($48)首先牛肚嘅份量好多,一睇就已经好开心🥳牛肚应该雪冻过,爽口弹牙,再加埋大量嘅蒜粒同系底的麻辣汁(唔算辣到食唔到野)非常惹味🤤 作为开胃菜非常唔错,如果软身啲仲好2. 雨花石水饺($72)水饺皮面嘅红、黄、绿色分别由红苋菜火龙果汁、南瓜汁、同菠菜汁整作而成~ 餐厅标榜食材色素纯天然,果然一食,系满满的蔬菜味道👍🏻水饺馅就系猪肉同马蹄,咬落有少少爽口嘅感觉* 其实跟碟仲有一碗红枣雪耳炖鸡汤,味道非常清,饮完唔会口渴,唔似有味精(但饮哂先记起要影相😂)我试左一啖水饺加一匙羹汤,食物质素有升华!好神奇!3. 四小福水饺($68)同样都有跟红枣雪耳炖鸡汤 🥴由左至右,分别系泡菜猪肉饺、
🔅🔅🔅🔅🔅
🔅🔅🔅🔅🔅
1. 麻辣牛肚($48)
麻辣牛肚

2. 雨花石水饺($72)
餐厅标榜食材色素纯天然,果然一食,系满满的蔬菜味道👍🏻
水饺馅就系猪肉同马蹄,咬落有少少爽口嘅感觉
我试左一啖水饺加一匙羹汤,食物质素有升华!好神奇!
雨花石水饺

3. 四小福水饺($68)
同样都有跟红枣雪耳炖鸡汤 🥴
由左至右,分别系泡菜猪肉饺、南瓜虾肉饺、素三鲜水饺同紫菜猪肉饺!
每只水饺都装有好满嘅馅!一咬开筷子夹唔好就会满到跌出嚟 😂😂
咁多只味入面我最钟意南瓜虾肉饺,原本系以为得南瓜同埋虾肉!点知佢加埋鸡蛋喺入面,口感好神奇,配搭好好味!
至于紫菜猪肉饺,相信大家都饮过紫菜汤,如果钟意饮的朋友应该会好钟意呢个紫菜猪肉饺!
四小福水饺
南瓜虾肉饺
素三鲜水饺
紫菜猪肉饺

4. 泡菜猪肉煎饺($58)
非常好食!一边皮好脆,一边皮软熟🤤泡菜猪肉馅了非常够味,唔需要点任何酱!
泡菜猪肉煎饺

5. 巨峰提子梳打、金橘柠檬梳打($26@)
渐变色好靓😍 搅匀左之后味道非常浓!抵饮!
巨峰提子梳打、柑桔柠檬梳打
2019-05-27