2018-08-14 577 浏览
-🍽华嫂冰室相信好多人都听过或者试过佢既野食,唔知系咪明星效应既关系,成日都会大排长龙,我地都足足排左接近九半个钟先入到去。未食之前都几有期望,因为佢既知名度同等候既时间,但系食完之后就觉得其实都几普通下,正常水准,唔太明点解会排咁长龙。🔽佢呢度个粉面汤底都几出名既,最多人叫既应该系蕃茄汤同埋芫茜汤,我地今次就试左蕃茄汤,阿Lu就觉得个汤唔够浓,蕃茄味唔太出,比佢个汤出色既餐厅都仲有唔少选举。啲粉面既𩠌都正正常常啦,卖相唔错既,但味道都无太特别。🔽个人认为佢个招牌波萝包系最难理解会系招牌菜,个皮好散,味道叫做可以既,揾唔到有咩卖点。返而几推介佢个芝士咸牛肉蛋多士,个咸牛肉蛋好足料煎得好香,加埋芝士,好好味好满足。冻柠檬益力多都系几好既选择,酸酸地几清新几得意既组合。🔽📍华嫂冰室(🤤:6.5/10)📍元朗屏山坑头村公厕对面#hkig#hkfood#foodpics#instafood#foodies#cuisine#foodshare#foodgasm#foodphotography#hkfoodie#hkfoodseekerlu_bie#hkfoodseekerlu_bie元朗#吃货#

🔽
📍华嫂冰室(🤤:6.5/10)
📍元朗屏山坑头村公厕对面

#hkig#hkfood#foodpics#instafood#foodies#cuisine#foodshare#foodgasm#foodphotography#hkfoodie#hkfoodseekerlu_bie#hkfoodseekerlu_bie元朗#吃货#美食#香港美食#元朗美食#食好西#华嫂冰室