2023-01-27 181 浏览
突然想食串烧,朋友话喱间系佢食过最好食既串烧,试完发觉无特别,系普通野啰,吾会再食,得个名出名,失望首先最好食既系辣酒花甲粉丝,甜辣既味道,粉丝好入味,花甲都滑嫩,好似系$168/份然后茄子都吾错,大只烧得够淋身,但味道方面系得蒜茸味,无咩咸味,食落好淡,味道我麻麻地,但口感好食既鸡泡鱼干好普通,无咩评价菠萝抵食,但都无咩味道,少甜少酸,不过多汁,不过不失咁串烧黎讲最好食系烧白鳝,皮脆、肉香嫩滑原筒鱿鱼原来系咁细只,仲以为系日式𠮶款大大只,好似$88,咁细只唔抵食。不过口感系滑嫩唔错嘅牛舌$30@,冇牛味、淡、干身、细粒,最失望既串烧泰式辣汁,一坐低就每人一碟,我吾系好钟意泰式辣汁,比埋朋友用黎点串烧食,佢话好好味总结:价钱偏小贵,味道整体都系淡淡淡,可能预左大家点泰式辣汁食,但好似我吾岩泰式辣汁既就淡到吾想食,部分串烧干身,我吾觉得系咁出名好食

辣酒花甲

茄子

鸡泡鱼干好普通,无咩评价
鸡泡鱼干

菠萝抵食,但都无咩味道,少甜少酸,不过多汁,不过不失咁
菠萝

串烧黎讲最好食系烧白鳝,皮脆、肉香嫩滑
牛舌$30@,冇牛味、淡、干身、细粒,最失望既串烧
原筒鱿鱼、牛舌、鳝