2020-07-14
前排同 @wernotslim @happytreats.hk 嚟到呢间好几次食饭时间经过都见到大排长龙主打鲷鱼汤底嘅 @marudesan.hk 食拉面!今次特登系佢开门前到,所以12开门即刻有得入!不过留意番里面位置唔多,如果第一轮入唔到去嘅话就有机会要等返耐少少~我哋三个人啱啱好坐咗唯一一张大枱🙊不过用餐体验就真系麻麻,男店员嘅态度真系有好大嘅进步空间🙃睇返啲相我哋三个total大约影咗5分钟之后店员行过黎同我地讲: 你哋唔食㗎? 啲面真系会烂晒㗎㖞~(虽然我食嘅时候觉得面条几弹牙有咬口🤷🏻♀️) 可能系佢嘅角度真系影得耐咗少少,但如果佢学识用一个更加好嘅表达方式就好啦🤗.every time i passed by @marudesan.hk there is always a huge line up 😆 this new hot ramen place mainly serves a unique snapper soup base 🍜 we purposely went a few mins before they open to make sure we get sea
every time i passed by @marudesan.hk there is always a huge line up 😆 this new hot ramen place mainly serves a unique snapper soup base 🍜 we purposely went a few mins before they open to make sure we get seats 😋 but honestly it was not worth. service was absolutely horrible 😔 probably ramen is alright but it’s overpriced! you might want to try it just because of the hype but it’s not worth waiting for
💫整体体验 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 6.5/10
环境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.2/10
服务 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 3/10 (其实其他店员都好𝑛𝑖𝑐𝑒,纯粹男店员嘅态度好奇怪好有问题🙃)
性价比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 4.5/10
回头率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 4.5/10 (如果有机会嘅话,会试吓沾面)
🌟性价比低 • 唔值得排长龙 • 试一次就够 • 座位小 • 服务态度有进步空间🙃
《鲷白汤》$138 🌟6.5/10🌟
呢到嘅拉面唔会有糖心蛋跟埋,所以如果想试埋糖心蛋($15)同埋鲷鱼皮($48)嘅话,加埋成碗拉面就要$201,价钱可以话系超!级!贵!
浓稠𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚𝑦嘅白汤底嘅鲜甜真系几有层次感,鱼香味好重,再加啲鱼肉碎咁~开头饮落都觉得唔错,几鲜甜,但之后有一样越饮越腥同越饮越咸嘅感觉,个人就麻麻。不过加咗旁边嘅柚子酱就好少少嘅🤏🏻面条系就系爽口弹牙嘅,但感觉普通。配料叉烧肥瘦适中口感嫩滑,不过比较薄,有啲似系火腿嘅感觉🤣
《炸鲷鱼皮》$48🌟7.3/10🌟
你冇睇错,真系$48一磈⋯比起中式炸鱼皮食落口感真系好唔同,香脆得来唔会话太油腻。就咁食唔点汤都好好味!不过真系超级贵🤧
《樱木烟熏糖芯蛋》$15🌟7/10🌟
糖心蛋嘅烟熏味好香,但整体偏咸。略嫌有少少过熟,唔够糖芯。
𝑀𝑎𝑟𝑢 𝐷𝑒 𝑆𝑎𝑛𝑘𝑎𝑘𝑢 @maridesan.hk
📍#BELLYwongs_sheungwan #BELLYwongs_central
#BELLYwongs_japanese #BELLYwongs_ramen #BELLYwongs_noodles