2016-05-02
好耐无打边炉啦!衬天气仲未热得哂, 梗系要打返餐好既!因为我地行十人, 所以嗌左一条鱼同一个足丝鸡汤底锅补补佢!店员话佢地系用新鲜既石班去做烤鱼,所以价格比其他地方贵少少,但我觉得都抵食既,因为鱼好大条, 好新鲜, 我自己就食唔到咩泥味既亦唔觉得腥。鱼系先煎过外皮,再慢慢炆熟,配料有芫荽,菇菌,唔同既辣椒,大豆牙,唐茜芹。出奇既系佢竟然唔系好辣, 只系酸酸地仲有啲甜味!鱼肉嫩滑,鱼骨又唔多,惊食到鱼骨既朋友仔可以放心去食鱼肉。至于个乌鸡汤, 劲多花胶,都算大只!个汤好入味,未开始打边炉就已经饮哂啲汤咁济XD!只乌鸡比较细但啲肉都几滑!唔错!配料方面,个人认为牛肉好出色,一间好食既火锅牛好唔好食真系会影向下次会唔会再黎食,而佢呢个牛最正既就系做到脂肪比例分布得好好,食落有牛肉,好正!其他配菜就同坊间差不多,另外祁叫左蛏子同蚬,都好新鲜,如果唔系点对得住"海鲜"火锅呢个朵啊!
因为我地行十人, 所以嗌左一条鱼同一个足丝鸡汤底锅补补佢!