2009-06-26 6 浏览
较早前从网上下载了一份有关香港日本餐厅的评分报告,得知此寿司店的评分甚高,相约三五知己慕名前往一试。当日座无虚席,但装修简约。以为一定掂,试了一些前菜,如枝豆、萤光鱿鱼和串烧等,一般质素但上等价钱。最气愤的是服务绝对称不上好。每人都想试吓海胆手卷,单价$105一件,因侍应介绍北海道海胆会甜啲及好味啲,朋友二话不说便order每人一件,海胆份量可以接受,但味道绝对不及加拿大海胆好味。之后再试了$380可选5样的热薰,尚算抵食,可惜辣酒花螺卖哂。点知食食下,倾倾下偈,有人问啲北海道海胆几钱件?侍应话惠$165蚊一件,有冇听错?食人只车咩?咁普通嘅质素,贵过高级洒店嘅价钱,最后大家都觉得俾人揾笨,转战第二间填饱埋个肚。味道俾5分嘅食客不是做马就是未食过好哩予,我决定以后都唔会再去呢间寿司店。
2009-06-14
  • 啤酒(算最抵饮)