2020-06-22
车仔面系香港地见唔少,但出晒名既车仔面,你又有冇见过?最近深水埗就有一间,排长龙都有人黎食呀!首先佢系一间黄店,黄店多人食?其实唔一定嫁!黄店只系吸引左唔小客人黎试,但都要做得好食先会留得住客人个心~今日我都黎左呢间,食佢呢D特色车仔面!-蒜蓉鸡翼6只-呢间既蒜蓉鸡翼系炸既,外脆内软,肉质鲜嫩,咬落会流汁,在加外面炸过既蒜粒,非常夹!-蒜泥白肉-呢个蒜泥白肉通常都系谭仔食,外面都有试过,但全部都系薄薄既猪肉,呢间就比较特别,佢系用厚厚既肥猪肉,所以令到个口感非常爽口弹牙~-牛筋,鲜虾腐皮卷,墨汁墨鱼丸,柱侯牛腩,米粉,牛腩汤-其实佢D款式都真系几多,面都有10款选择,真系谂死人,今次朋友就叫左呢D,牛筋同牛腩都腌得岩岩好,又够淋,好好味!鲜虾腐皮卷就唔洗多讲,虾味浓,弹牙。米粉份量好多,男人都够晒饱!-猪红,醉飨蛋,鲜虾腐皮卷,萝卜,米粉,蕃茄汤-米粉够健康,鲜虾腐皮卷真系好好味,所以同朋友都有叫呢个,猪红非常入味,小小小小辣,所以唔食辣既人都顶得顺,萝卜够淋,好清甜,多水!醉飨蛋就唔洗讲,名都系同舖一样,证明系镇店之宝!糖心蛋,蛋汁慢慢流出黎,但又唔会太浓腌味,好正,必食之选!!
最近深水埗就有一间,排长龙都有人黎食呀! 首先佢系一间黄店,黄店多人食?其实唔一定嫁!
今日我都黎左呢间,食佢呢D特色车仔面! -蒜蓉鸡翼6只-
呢间既蒜蓉鸡翼系炸既,外脆内软,肉质鲜嫩,
咬落会流汁,在加外面炸过既蒜粒,非常夹! -蒜泥白肉-
呢个蒜泥白肉通常都系谭仔食,外面都有试过,
但全部都系薄薄既猪肉,呢间就比较特别,
佢系用厚厚既肥猪肉,所以令到个口感非常爽口弹牙~ -牛筋,鲜虾腐皮卷,墨汁墨鱼丸,柱侯牛腩,米粉,牛腩汤-
其实佢D款式都真系几多,面都有10款选择,真系谂死人,
鲜虾腐皮卷就唔洗多讲,虾味浓,弹牙。
米粉份量好多,男人都够晒饱! -猪红,醉飨蛋,鲜虾腐皮卷,萝卜,米粉,蕃茄汤-
米粉够健康,鲜虾腐皮卷真系好好味,所以同朋友都有叫呢个,
猪红非常入味,小小小小辣,所以唔食辣既人都顶得顺,
萝卜够淋,好清甜,多水!
醉飨蛋就唔洗讲,名都系同舖一样,证明系镇店之宝!