2015-11-02 1503 浏览
之前看杂志介绍呢间小店,标题为隐世小店,令到我千里迢迢都带妈妈由港岛区过黎试下!其实呢间小店唔易揾,虽然系大街但因为门口无招牌好易行过龙首先叫左个粢饭,我见差唔多枱枱都有叫粢饭,我谂应该都唔错嘅!食完之后觉得真系坚正!炸菜香口,肉松入口即溶,油炸鬼超脆!混合埋口感都几丰富!一流!妈妈都话未食过咁好味的粢饭!妈妈试左个咸豆浆,佢话好好饮,同埋宜家好少地方有得食咸豆浆,但可惜我真系唔识欣赏!我饮左个蛋白杏仁豆浆,杏仁味浓,口感沙沙地,真系好味不过份量少左啲....有啲唔够喉...肉松奶脆多....呢个真系不得不介绍!一句讲晒平、靓、正!好味!好好味!肉碎拌面.. 味道特别,从未试过,有少少似印尼捞面CROSSOVER上海面,好惹味!不知不觉成碗食晒!因为第一次黎,大部份都跟杂志介绍黎食,但见到其他人叫的都好吸引,下次一定会再黎试其他野!真系好用心做的小店!最后,埋单都只系$87蚊!超抵食!好味又满足!可惜佢只系得将军澳有分店!如果港岛区都有,我肯定日日黎食!
其实呢间小店唔易揾,虽然系大街但因为门口无招牌好易行过龙
粢饭
咸豆浆