2022-05-29 119 浏览
有日因要帮屋企人去新都会广场买野,买完之后冇咩节目,所以周围行下,开始见肚饿,谂住穿过葵涌广场揾下野食,我上OpenRice search 附近西餐(因本人好钟意食西餐),search到一间叫Brilliant Cooking,离葵涌广场好近,只需一落天桥就到,我入到铺入面,地方都算大,而且坐得好舒适,果时大概差唔多12点,已坐左半场,侍应拎餐牌比我睇,我见到有款我钟意食嘅邪恶野,吉列猪扒,佢标明「即叫即炸」,可选择配白饭,薯条同沙律菜,另+$10有汤及餐饮,当个侍应端上个主菜黎,我「哗」左一声,块吉列猪扒总大过只碟,一切落去,有肉汁流出黎同埋脆卜卜嘅声,一d都冇干柴柴嘅感觉,可想言之真系即叫即炸,如果唔系唔会有肉汁流出来,吉列猪扒够晒味,基本上都唔使点个黑椒汁,呢间餐厅性价高,Lunch唔算贵,值得推荐
一d都冇干柴柴嘅感觉,可想言之真系即叫即炸