2020-06-21
位于观塘工厂大厦附近的Bentley's Cafe,场内装横当然离不开Bentley元素,餐厅环境倍感时尚气派。前日难得可以相约小学同学食饭聚旧,迁就大家放工时间拣咗1900用餐,入座时职员有讲用餐时间有1小时30分钟。可能撞啱系平日餐厅当时客人唔算多,我哋倾谈自觉地亦要降低声量,不过都无阻我哋交谈,倾得不亦乐乎😌。墨西哥卷饼配炸虾牛油果莎莎💲128首先卖相相当吸引😍相机食先完就即刻攞起🍴,莎莎甜甜酸酸好开胃,而牛油果味好香,无得输!加上炸酱唔厚,而且🍤够大只脆口👍🏻推荐前菜必点之一!炸薯条配松露蛋黄酱💲82薯条炸到金黄色,好脆够热。沾酱味道更好,蛋黄酱入面仲加咗沙律酱同松露油。观察到在场每枱都有叫一客😆香煎鹅肝伴黑松露野菌意大利饭💲158鹅肝都几大够,入口熔化,若然可以将外表煎到金黄脆口就Perfect啦!意大利饭非常creamy非常浓郁,饭粒食到上汤嘅味道,口感软稔带啲烟韧,食完已经饱7成。好正👍🏻黑松露带子意粉配蟹籽忌廉汁💲158带子煮得啱啱好又好食,而带子上的黑松露酱稍作点缀之用。意粉配蕃茄、洋葱、青瓜丝、蟹籽一齐煮,味道好清新,好健康🌿因配菜加入使烹调过程出水,明显忌廉汁较为
墨西哥卷饼配炸虾牛油果莎莎💲128
炸薯条配松露蛋黄酱💲82
香煎鹅肝伴黑松露野菌意大利饭💲158
黑松露带子意粉配蟹籽忌廉汁💲158
带子煮得啱啱好又好食,而带子上的黑松露酱稍作点缀之用。意粉配蕃茄、洋葱、青瓜丝、蟹籽一齐煮,味道好清新,好健康🌿因配菜加入使烹调过程出水,明显忌廉汁较为稀身,食完唔会好腻。