2020-10-31 495 浏览
喺台湾嘅时候,都已经知道鼎泰丰好出名,不过之前喺台北见到都好多人排队,所以去台湾嘅时候都冇试到。依家知道喺香港都开咗唔同嘅分店,所以今日都特别黎试下。但系真系估唔到连香港平日下昼都咁多人排队,大概等咗15分钟至20分钟先有得入去。 环境🌟🌟🌟屯门呢间分店个环境都真系几特别,因为有啲枱系玻璃隔离,以玻璃其实就系会比出面嘅人一路望住,不过好彩今次我同妈咪坐嘅位置系入少少嘅位,所以就冇呢个问题。整体嘅设计同台湾都好似,特别可以讲吓呢一度嘅服务都真系唔错,坐低已经主动斟茶,以香港来讲服务态度都真系算系咁啦!食物🌟🌟知道呢度最出名嘅系小笼包,所以都特别叫咗嚟食,不过都真系有少少觉得名过其实,虽然入面系真系好有肉汁,而且皮都真系好薄,但其实佢哋肉馅唔系真系太有味,配上佢哋特制嘅醋,整体来讲佢讲唔觉得有画龙点睛嘅感觉,反而有少少觉得小笼包同醋佢分开咗两样嘢。整体来讲如果呢个价钱,相信出面有更好嘅选择。不过今次试咗新嘅嘢,就系呢个油豆腐粉丝,汤底清淡可以接受,不过见唔系有好多餐厅可以食到,所以叫左黎试下。整体来讲唔系好特别,以呢一个价钱相信有更好嘅选择
环境🌟🌟🌟
食物🌟🌟
整体来讲唔系好特别,以呢一个价钱相信有更好嘅选择