2021-03-12 655 浏览
听闻依间系前四季主厨开 趁有时间就去朝圣下 店舖系利东街附近,好易揾到 ,仲要加上一条排到去街尾既龙,一定就睇到😂大概2点左右黎排,已经排到去差唔多街尾,等左接近30分钟 ,终于都入到间店,店内有多款面包,一场黎到,当然想试下最出名既蛋挞同埋牛角包。 可惜一问店员,先知蛋挞要到5点先有 ,可以先买左先,到咁上下时间先番黎拎,同埋一买要买半打或一打。由于我赶住番工 ,于是就放弃左买蛋挞,净系买牛角包🥐一到手,即刻去对面个公园一试。 牛角包不是新鲜出炉(可能系新鲜出炉,但摆下摆下冻哂) ,所以会比较硬身, 牛油味不算重,不算脆,但酥皮够多,口感整体都唔错。不过比想像中有啲失望,可能比媒体夸大左小小😅😅感觉K11𠮶间牛角包比较好食。 当然 ,蛋挞对比是比牛角包出名,尚未有机会食,待下次有机会再一尝。建议店舖可以加个牌显示蛋挞出售情况,咁就等一啲打算买蛋挞既朋友有啲预算💁🏼‍♀️
听闻依间系前四季主厨开 趁有时间就去朝圣下

Croissant

30 分钟 (外卖自取)