2022-10-11 102 浏览
海之恋商场里面嘅餐厅众多,其中有一间名叫🍞Life Toast嘅餐厅,原来呢一间真系全部都系以吐司为主,除咗吐司之外,仲有炸物同野饮等,晏昼想食啲轻食,所以就嚟咗呢间试吓,佢嘅门面睇落去好开扬,都系以黄色做主调,直望有一组超有特色嘅黄色大吐司座位,加埋个咁迷人嘅海景,真系非常写意,佢哋有升级套餐,一款吐司,一款小食同一杯嘢饮都系加$18咋,若果想转其他特饮补返差价就可以啦,唔讲咁多,即刻介绍吓佢嘅Toast先😆😆🦀软壳蟹亲子滑蛋套餐 $86 :佢哋系用咗嘉顿牌子特厚方包嚟做吐司嘅精髓,将方包烤到金黄色,搽上牛油,夹住里面丰富嘅馅料,软壳蟹即叫即整, 用咗极少粉去炸,外脆内软,热辣辣放入口真系冇得弹,完全感觉唔到油腻,另外配左滑蛋,佢嘅炒蛋都系无敌,嫩得来非常香滑,另外用新鲜生菜夹住,面层铺左蟹籽,口感非常丰富,唔好睇小佢系吐司,食完绝对有饱肚感😋😋😋,另外配左🍟紫菜薯条小食,都系新鲜即制,份量适中,上面沾满紫菜粉,好味😆🥑慢煮鸡胸牛油果温泉蛋套餐 $78 :唔好睇佢好多嘢都系炸物,其实都有非常健康既选择,呢份鸡胸牛油果吐司绝对适合女士,佢所用嘅方包制法都一样,唯一唔同嘅就系里面嘅馅料,

🥑慢煮鸡胸牛油果温泉蛋套餐 $78 :唔好睇佢好多嘢都系炸物,其实都有非常健康既选择,呢份鸡胸牛油果吐司绝对适合女士,佢所用嘅方包制法都一样,唯一唔同嘅就系里面嘅馅料,呢份吐司里面包含住0脂肪嘅慢煮鸡胸,佢嘅鸡胸肉虽然唔系我食过之中咁嫩,但佢哋都整得算唔错,始终鸡胸肉好难煮得好食,多数都要经过特别处理先至会比较嫩口,佢哋嘅鸡胸唔算太老,味道都可以,另外佢哋加咗半个牛油果,牛油果睇落去嘅色泽算新鲜,而熟度啱啱好,食落口感软绵,令到整个吐司更加升华嘅系温泉蛋,当温泉蛋漏到所有配料既时候,味道即刻唔同咗,不过女士系食嘅方面就比较狼狈,因为我都唔知由边度咬起,一唔小心就会漏晒出嚟🙊,另外加配左牛油粟米🌽,佢嘅份量好似比较少,但其实食完个吐司都已经九成饱,加埋呢份粟米就啱啱好😆😆

🍹红西柚香橙冻乌龙,热桂花乌龙 $36(正价): 嘢饮方面呢一杯冻嘅西柚香橙乌龙,佢嘅味道淡得来反而突出乌龙茶茶底既香,唔钟意太甜嘅你哋就非常啱饮,西柚拼橙非常开胃,又唔觉酸👍🏻👍🏻,另外一杯系热嘅桂花乌龙茶,佢哋系用茶包嘅,大概泡5至10分钟就会出味,都系淡淡地好清新😌😌