2020-03-08 1121 浏览
之前系屋企试左整威灵顿牛扒,发觉真系好难整得好食,咁就梗系要去揾间餐厅,向个大厨偷下师啦!一讲威灵顿牛扒,就即刻谂起地狱厨神!所以特登book张枱,就系为左向佢个招牌菜,威灵顿牛扒,偷偷师。山顶ge景观真系无得顶,清清静静,野食都特别好味餐前先饮杯espresso martini,再食啖餐厅送ge餐前面包,无得顶!espresso martini味道丰富,绝无小气ge充满酒味,面包新鲜热辣,个牛油带d烟肉味。前菜叫左菠菜沙律,不过不失,此终沙律,材料新鲜就足够到主菜威灵顿牛扒,一份切开4件,件牛大概1-2成熟,个人觉得有d生,因为真系少少啡色都无个酥皮同肉无分离,中间ge磨菇碎好有味,虽然无用到parma ham包住,个人觉得差少少,不过配埋个sauce,就明白点解呢个系厨神招牌菜!个sauce带起返成件威灵顿牛扒ge味道同温度,食落去完全唔似系1-2成熟ge牛,个sauce直情有鼓起死回生ge能力!我个人觉得件牛真系below average,同网上ge评语差唔多,不过一加上呢个绝级ge sauce,绝对将成件牛升返做厨神级!食完侍应都表达,煮呢件牛ge温度,餐厅系set好左唔准变,

山顶ge景观真系无得顶,清清静静,野食都特别好味

前菜叫左菠菜沙律,不过不失,此终沙律,材料新鲜就足够

食完侍应都表达,煮呢件牛ge温度,餐厅系set好左唔准变,所以无得话件牛熟d定生d,虽然系咁,为左佢个sauce,个人认为可以一试呢个厨神级威灵顿牛扒!

2020-03-07
  • 威灵顿牛扒