2016-04-21 170 浏览
原本打算开开心心同班fd 去食餐饭, 点知换黎嘅系不快嘅回忆。经过见到依间铺头入面坐满人,咁岩有人埋单,于是我地呢班肚饿又唔知食咩好嘅人就中咗伏。大概坐满人系因为铺头细,会有人想入去试系因为唔贵。我地一行四人,叫咗三款唔同嘅野食,四杯唔同嘅野饮,仲送忌廉汤。点知八样野,冇一样系好食,劲!汤,愈饮愈口渴,其中有一碗仲要有结旧,即系好似金宝汤未开水咁嘅款,失败!照烧鸡扒冇鸡味,又干,失败!猪颈肉咸到好似盐唔洗钱咁,失败中嘅失败!石头饭加咗只蛋,完全系食紧鸡蛋捞饭,失败!炒乌冬又系盐唔洗钱,仲要四十几蚊得一个寿桃牌几蚊个咁嘅分量,失败!最惨系杯野饮,啲水果茶淡到冇味,仲有啲薄荷味,好似漱口水咁,仲衰过用菓然系开水,失败!珍珠奶茶完全似饮开咗水嘅奶,虽然加咗啲黑色粉团系底点缀杯饮品添,不过难饮到呕!好地地一餐晚餐搞到咁,你对唔对得住啲客?!

照烧鸡扒冇鸡味,又干,失败!
猪颈肉咸到好似盐唔洗钱咁,失败中嘅失败!
石头饭加咗只蛋,完全系食紧鸡蛋捞饭,失败!
好地地一餐晚餐搞到咁,你对唔对得住啲客?!
2016-04-20
  • 冇野好食