2022-12-14 298 浏览
立鮨系香港出名嘅立食寿司专门店 原意希望客人可以一边睇师傅表演 一边享受寿司🥰(原来呢间都有位坐㗎🙊) 我今次去咗铜锣湾𠮶间 佢系Tower535 Sogo后面 好方便 而且餐厅入面有唔少日本装饰㗎😙 我用QR code 落单 可以分两、三rounds 咁order寿司特上吞拿鱼盛合🍣 $170(本鲔赤身寿司,中吞拿鱼腩寿司,大吞拿鱼腩寿司,碎葱吞拿鱼腩军舰,火炙中吞拿鱼腩寿司)呢个盛合有齐吞拿鱼唔同部位 一次过食晒😘 赤身:软嫩 鱼味最浓😙 中吞拿鱼腩:系我嘅最爱 佢又有半溶肥美口感又有鱼鲜味 balance都啱啱好😍 大吞拿鱼腩:即系拖罗 颜色粉嫩 略见油花 食落入口即溶 好正🤩 碎葱吞拿鱼腩军舰:吞拿鱼腩蓉多😊 火炙中吞拿鱼腩:经过轻轻火炙 中吞拿鱼腩成半熟 鱼油渗出 特别香口😋火炙左口鱼边寿司 $25我最钟意叫火炙左口鱼边🥰 左口鱼边嘅鱼油经火炙后逼出 啲鱼油充斥系口腔 好香😝 加上师傅用心将左口鱼切纹 鱼油更出😗深海池鱼寿司 $25深海池鱼寿司配上柚子皮 食落有淡淡柚子味 柚子味可以带起池鱼鲜味🐟 池鱼厚肉 都几肥美☺️日本真鲷寿司 $20本身真鲷唔算太浓味嘅鱼 佢有清清嘅鱼鲜

特上吞拿鱼盛合🍣 $170

呢个盛合有齐吞拿鱼唔同部位 一次过食晒😘

火炙左口鱼边寿司 $25

深海池鱼寿司 $25

日本真鲷寿司 $20
本身真鲷唔算太浓味嘅鱼 佢有清清嘅鱼鲜味😜 师傅为真鲷切花 另加上葱花同酸汁 令味道更丰富😌

北海道带子寿司 $18
带子都唔细咖 佢厚肉鲜甜😚 寿司饭本身口感适中 冇过硬过冧 又唔会太多寿司醋 加埋wasabi食 不错🤓

烧虾头(配鲜虾味噌汤)🦐 $15
呢排冻咗唔少 都想叫返碗热汤暖暖🍲 呢碗汤好香 闻到满满嘅虾香 中间仲有大大只烧虾头 虾头有膏 甜甜的😍 另外 鲜虾味噌汤唔会太咸 带有鲜味😄

• 火炙左口鱼边寿司