2015-05-03
今日朋友话想食点心甘啱朋友介绍过呢间, 于是就坐左入来间舖唔系好大得五六十个位到. 一入到去话两位, 个侍应就话要搭枱介唔介意, 我望一眼周围, 又真系几爆. LUNCH 时间,两个男人无所谓啦坐低我地叫左:1)鲜虾长春卷口感好, 脆, 芝士加虾配合得好好, 食得出系新鲜炸既2)黄金糯米鸡好特别, 一开始我地仲以为上错菜, 原来佢个皮唔系用荷叶而系用鸡蛋整既, 好香蛋味, 好食3)豪隍虾饺皇一笼得两位, 不过个皮好薄, 只虾好大, 19蚊两只可以接受4)黑松露赛螃蟹饺黑松露配虾, 一绝, 未系其他酒楼食过, 创意值得一试5)上素蒸粉果馅料足, 爽口, 好食6)黄沙猪𥆧肠又系一个未食过既配搭, 有惊喜, 口感有D沙沙地, 不过脂肪会好高…..7)鲜虾腐皮卷好脆, 又系个句, 新鲜炸起总括,食物质素极佳, 服务茶餐厅以上酒店以下, 地方有D细, 不过今时今日香港地仲要系尖沙咀, 租贵地方细就一定家啦, 大家香港人体谅下
坐低我地叫左:
1)鲜虾长春卷
口感好, 脆, 芝士加虾配合得好好, 食得出系新鲜炸既
2)黄金糯米鸡
3)豪隍虾饺皇
4)黑松露赛螃蟹饺
黑松露配虾, 一绝, 未系其他酒楼食过, 创意值得一试
5)上素蒸粉果
馅料足, 爽口, 好食
6)黄沙猪𥆧肠
7)鲜虾腐皮卷
好脆, 又系个句, 新鲜炸起
题外话/补充资料:
P.S 男人食饭, 个口食先, 所以无相
P.P.S 同场加映: "师奶发烂楂"
话说要同我地搭枱既系2个C9, 我先来佢后到, 一来到枱边一听到要搭枱即刻黑哂面, 又话唔坐又话乜话物, (我都唔系好样衰啫:yuk:) 人地个侍应都低声下气SAY SORRY, 话午饭时间比较忙, 所以需要搭枱, 你系甘留难人地做乜?人地都系打份工, 你食个几十蚊野(偷睇左佢张单真系几十蚊)当自己系大老板咩?
其实佢可以选择唔食, 但系佢又坐低, 之后就不断甘系我地耳边放乌蝇, 又呢样唔好, 又个样唔得, 又话人地老板要搭枱唔道德,赚钱要赚到尽. 大婶呀人地真金白银做生意, 更系要赚钱架啦, 你估开善堂呀, 你唔话下D业主收租收到尽甘唔道德?
就系甘, 餐饭就系把口享受, 只耳难受甘渡过左:sick: