2024-07-04
启德Airside呢间Delish Kitchen by ALOT🍽️无论环境同食物,我同朋友都好满意😀餐厅店面好大,木系装潢🪵有种清新感,令人感觉放松舒服~点咗两款lunch set同一款甜品🍽️Set包埋餐汤或沙律,当日系忌廉海鲜汤,劲足料,入面有好多鱿鱼,八爪鱼粒,汤质地亦够creamy~西京烧比目鱼伴炒野菜烤薯,卖相好靓,比目鱼有两大件,鱼皮香脆,肉质嫩滑🐟野菜份量都好多,菜,粟米芯,三色椒🫑用蒜作简单调味已经好好食,最紧要系够嫩!蒲烧鳗鱼野菌意大利饭有惊喜,鳗鱼大件又厚身,微微蒲烧味令整体效果好香,同样皮脆肉嫩~意大利饭味道浓郁,入面仲青瓜,蘑菇,木鱼,令口感好有层次🥄饮品就点咗咖啡☕️mocha同cappuccino,口味都啱我,唔会酸涩👍🏻大家嚟到一定要点埋甜品,每一款嘅卖相都好精致,我今次呢个Delish 黑森林系新出品,以传统黑森林蛋糕做概念,再加上精心设计,味道好之余,外表真系好靓,睇得出甜品师傅真系好有心机👍🏻