2024-11-09
#启德Airside俏凤凰 可以一试!同朋友嚟到启德Airside顶层 ,food court隔离发现到呢间食店,即刻入去医肚先。今次嗌咗三样𩠌加一杯手打柠檬茶🍋同一碗饭🍚,人均港币$125。🥩酸汤味豆米肥牛煲个人唔太钟意太酸嘅味道,呢个淡淡地,易入口,所以呢个肥牛煲其实几啱我,料都好足够,另外我地$10加咗一碗白饭,捞饭食都几好。不过如果钟情于浓郁酸辣汤口味嘅朋友仔,我个人觉得可以pass☺️🍗香到凤凰街的烧鸡烧鸡对我嚟讲系最有惊喜!今次点咗嘅系半只份量,上菜嘅时候外皮仲系金黄酥脆,肉质又鲜嫩多汁,至于沾埋𠮶独特酱汁,成件事会更加有层次同加分,大推!🥬翠翠灼菜心菜心正常发挥,一碟$18两个人食,个人觉得份量可以😌但如果同我一样,每餐坚持要有菜有肉嘅朋友,建议可以嗌一碟~📸同场额外餐厅有一边系落地大玻璃,望到出边风景,影相都几靓🌃;手打柠檬茶正常发挥🥤;有啲脆卜卜嘅小菜可以无限添加🤤;最后系菜单上嘅英文翻译有惊喜,令人会心微笑😉。#香港美食 #香港foodie #启德美食 #启德airside #俏凤凰
🥩酸汤味豆米肥牛煲
🍗香到凤凰街的烧鸡