2019-06-21
韩国烧烤很早以前系香港已经有一席位,呢间韩国烧肉店主打八色烧肉,系门口已经见到一比一韩星人形牌,有种追星小迷妹既感觉~仲有好多韩星摆设,拍照必备既相架~成个门口都系打卡位!餐厅地方大又阔落,坐位非常舒适,另外仲有独立位置可以聚会。烧肉位都非常大,另外每个炉上都有强劲抽风系统,完全唔怕食完会有烧烤味!坐底无耐侍应就拎左好多一碟碟既前菜比我地,仲有生菜🥬韩烧必备!焗鸡蛋饼〔跟餐附送〕热辣辣上枱,睇住鸡蛋由胀卜卜开始缩到变细,非常得意~鸡蛋味十足,配上烧肉又系另一番风味!八色珍味拼盘(牛肉)$698调味烤裹脊、调味烤排骨、牛舌、雪花牛肉、五花腩(辣椒酱、香草、咖哩、蒜蓉)摆盘非常精美,视觉效果十足,非常吸引!珍味拼盘一次品尝不同口味和口感,不错。摆盘仲有旧肥膏同少量蔬菜~先烧五花腩,蒜蓉五花腩既蒜味比较清淡,沾酱汁夹菜食刚刚好;香草五花腩,非常重手既香草腌料,有清新浓郁既香草味,非常香口;咖哩口味非常独特,咖哩唔辣且香浓,调味做得非常好,令到五花腩别有一番风味;辣椒酱口味竟带少少甜味,味道较重且惹味十足,配上泡菜同鸡蛋刚刚好~烧完五花腩再烧牛肉,调味烤裹脊、调味烤排骨、雪花牛肉,味道口感非常
仲有好多韩星摆设,拍照必备既相架~成个门口都系打卡位!
餐厅地方大又阔落,坐位非常舒适,另外仲有独立位置可以聚会。
焗鸡蛋饼〔跟餐附送〕
八色珍味拼盘(牛肉)$698
摆盘仲有旧肥膏同少量蔬菜~
烧完五花腩再烧牛肉,调味烤裹脊、调味烤排骨、雪花牛肉,味道口感非常相似,各有特色,重点系牛味十足!
而牛舌切成薄薄一块,一烧就可反面,好快就食得,烧得刚好既牛舌肉汁丰富,牛味亦非常特出!
酦酵鲍鱼人参鸡汤 $128
淡淡人参味,浓浓既鸡味,鸡肉鲜嫩滑溜,鸡骨髓同骨都可以咬到,非常入味!
汤头清甜,饮完唔会口渴,仲有少少米饭系底,口感十足!
炒年糕汤 $128〔加莫札瑞拉芝士$20〕
甜甜辣辣既年糕汤,配上芝士即时风味暴增,食到唔停得口,一口接一口!配料有年糕、鱼糕、饺子、鸡蛋、乌冬⋯⋯非常丰富!每样配料都非常吸汁,年糕食落软滑又弹牙,鱼糕吸左汤汁无可挑剔既好味道,乌冬非常淋身,非常入味!
毎啖都有芝士拉丝,非常满足!
烧肉点少得酒!最后饮返杯Somersby Rity $78
卖相非常精美!饮落酒味重,少少既苹果酒香,非常过瘾!
整体全部野食都非常好食,最满意系炒年糕汤!而且可以试到咁多唔同味既五花腩都系第一次,相信好快有第二次!