2018-09-04
刚搬入呢区,就决定拣间好既中菜馆食返一餐乔迁宴,果然无令我失望,完全水准之作,屋企人都好满意,叫左5样野,徘徊系好饱又好想食既状态 一黎到,waiter就俾左一壶茶,问一问,好似叫荞麦茶,大爱~呢次叫左以下5款蜜糖芝麻鸡中翼~1碟有4件,炸得好香口,个皮炸得好脆,沾满蜂蜜味黑金流沙包~1笼有3个,黑金包面,流沙好rich,而且好热辣辣私房金黄球泡饭~呢个泡饭好靓,中间有个黄金球,满满饭焦,个汤配有毛豆、粟米粒、冬菇粒、蕃茄粒、肉碎!而且下面有直heat 住,保持温度,好欣赏呢个泡饭金银蒜蒸娃娃菜~满满既蒜蓉铺晒系娃娃菜,一齐蒸完,每条菜都好有蒜味蜂蜜柚子虾球~虾球虽然炸过,但虾肉仍然爽口,再淋上蜂蜜柚子酱,又唔会太甜闲日食饭见名馆都9成full,走既时候已经见要等位,难怪咁多好评~见到好多台都有叫竹筒型蒸饭,有机会都要试下