2021-08-08 79 浏览
今日冇食早餐就要去大坑整d野,搞掂已经饿到傻,经过见到呢间印度餐厅,装修唔错又唔洗等位就毫不犹疑入左去食curry😻两个人太饿所以叫左两份咖哩,两份naan同一个小食😂佢仲有前菜胡椒薄脆,实够饱✨Fish Korma - 白腰果咖哩鱼,几特别,因为有加d cream, 所以比普通咖哩浅色,亦唔会太辣;鱼大概有5-6块,都几滑~✨Butter Chicken - 系我每次食印度咖哩都会叫嘅款,因为都系唔会太辣😂鸡粒已去骨,几易入口。但整体两个咖哩都系比较稀身d淡味d~✨Cheese Naan - 我本身以为佢系拉芝𠮶只,但佢用嘅芝士系比较清d, 同埋干身d, 所以芝士味唔会太出,但值得赞嘅系虽然呢款比较薄身,但整得几脆又唔会太滞✨Garlic Naan - 一上枱已经够吸睛😂好大块呀,呢款就厚身d 几有口感,但唔太食到蒜香味,不过点curry 食系正嘅✨Paneer Pakora - 其实系炸芝士球,同平时食开嘅芝士唔同,似水牛芝士,清清地✨Mango Lassi - 好大杯,重乳酪味,几开胃

Fish Korma

Butter Chicken

Cheese Naan

Garlic Naan

Paneer Pakora

✨Mango Lassi - 好大杯,重乳酪味,几开胃
Mango Lassi

Fish Korma