2024-03-22
放工出尖东等朋友放工, 系附近行咗一round, 就随意入咗呢间酒吧餐厅。餐厅分indoor同outdoor, 装潢富有神秘典雅风, 坐出outdoor, 更享受到阵阵海风, 当晚indoor booking full咗, 被安排坐outdoor, 还好每张台附近都设有warmer, 坐出外面都唔会话好冻, 反而从入夜坐到太阳完全落山, 别有一番风味。 【Mulino Punch】HK$88集合新鲜薄荷、菠萝汁、黄瓜、柑橘、姜汁汽水嘅mocktails, 菠萝味好出, 感觉清新。【Tropical Fizz】HK$88梳打水混合了热情果、菠萝、柑橘、椰子, 充满果香, 热情果味相对浓郁, 饮落好fresh~【Shrimp Scampi】HK$178超爽口去壳虾浸于白酒、蒜蓉等酱料调配中, 配上脆多士, 个汁唔会太浓, 又能带出虾嘅鲜味。【Squid Ink Linguine with Crab Meat】HK$228细扁意粉平均沾上了墨汁, 加入了大蒜、白酒酱同埋大量蟹肉碎, mix埋一齐食, 个汁辣辣地几惹味, 再加上啖啖都食到蟹肉, 鲜味十足!【Beef Steak Sandwic
【Mulino Punch】HK$88
【Tropical Fizz】HK$88
梳打水混合了热情果、菠萝、柑橘、椰子, 充满果香, 热情果味相对浓郁, 饮落好fresh~ 【Shrimp Scampi】HK$178
面包面硬脆, 夹住了焦糖酱、青瓜、蕃茄同埋炭烧牛肉, 炭烧牛肉肉味香浓, 带点肉汁, 有些少咬口感, 配上香脆粗薯条, 份量足够两个人share食。
泡芙层跟开心果酱层叠式夹起, 泡芙层松化又烟韧, 开心果酱软滑微甜, 满足到两重口感。