2024-09-23 0 浏览
呢间串烧舖喺铜锣湾登龙街,一入到去就闻到啲香味,令我口水直流。佢哋嘅串烧种类好多,有猪肉、牛肉、鸡翼,仲有海鲜,真系应有尽有。我试咗佢哋嘅招牌牛舌串,肉质鲜嫩,腌得刚好,唔会太咸!而且烧得啱啱好,外边微微焦香,入面却保持住肉汁,食落去超级满足。另外,鸡翼就更加好味,皮香脆,肉质嫩滑,搭配佢哋自家调制嘅酱汁,真系一啖接一啖停唔到!仲试咗一份蒜香烧茄子,真系好正!一开碟就闻到一阵浓浓嘅蒜香味,令人食指大动。呢道菜嘅茄子烧得啱啱好,外面软滑,入面仲保持住啲汁,真系好好味。佢哋用嘅蒜蓉味道够浓,但唔会太盖过茄子本身嘅味道,两者搭配得好好。再加上少少辣椒,令整道菜多咗一啲层次感,食落去一啖接一啖,根本停唔到手!唔好小看佢,真系可以打败好多肉类菜式!