2015-02-27
又到吹水时间, 唔知点解今日唔系假期或前夕, 但成个新城市都系咁多人, 为咗吹水, 又嚟返呢间食, 虽然明知食唔饱, 不过可以吹水吹饱丫嘛~上次食咗意粉, 今次试下个焗薯, 睇下会唔会饱肚D? 吞拿鱼焗薯、碎蛋迷你牛角包、沙律配热柠水 吞拿鱼焗薯唔系太大个, 只系一个女士拳头咁上下大, 虽然D人话焗薯可以连皮食, 但我始终唔系咁接受到, 惊佢冇洗干净, 同埋唔消化, 因为焗薯个皮系比较厚身, 所以都系净食肉好D..........估唔到佢D吞拿鱼有咁多, 虽然系吞拿鱼茸, 但一啖有冻冻地的吞拿鱼, 又有热热地的薯肉, 味道唔错 碎蛋迷你牛角包系要加配的, 好似系多几蚊, 但我惊净系食焗薯同沙律唔够饱, 所以叫配理呢个...........可能系我放耐咗先食, 虽然D碎蛋仲系冻冻地, 但个牛角包已经唔暖, 好彩仲保持到好脆 沙律都系几条菜, 加少少沙律汁, 几开胃 热柠水D柠檬唔系一片片的, 系1/4旧, 好难督, 要用2支木条仔, 1支叉住佢, 1支督佢, 咁先督到, 但都唔系好出到D柠味又系坐到十点先走, 不过都唔系最后果枱, 唔知下次吹水系咪又嚟呢间?
上次食咗意粉, 今次试下个焗薯, 睇下会唔会饱肚D?
吞拿鱼焗薯、碎蛋迷你牛角包、沙律配热柠水
沙律都系几条菜, 加少少沙律汁, 几开胃