2022-11-05 4358 浏览
爸爸生日,两个女今年开始做嘢就请爸爸去高级扒房食大餐😍!呢间餐厅位于兰桂坊,食阿根廷菜。适逢当晚是万圣节前夕,也是星期日,所以兰桂坊一带非常热闹。上网见到呢间餐厅啲客人好多都会悉心打扮来打卡,所以我哋都「盛装」出席希望影番张靓相😃。餐厅以马球为装修做主题,门口counter侧挂满了不同颜色的马球帽。室内装修典雅高尚,墙上挂咗多幅油画和马术用嘅设备做装饰,气派十足,感觉像私人会所。点餐前有一个专门负责某几张枱的外语侍应自我介绍及礼貌地介绍食品,恰像客人的管家,事务大小都可以找他查询或服务,令客人有种宾至如归嘅感觉。食物方面有阿根廷菠菜芝士馅饼;又软又淋嘅牛扒;用鸭油炸嘅薯条;劲有拉提效果嘅芝士配面包; 开胃柠汁半熟嫩口带子;充满香草味嘅烧鸡;好creamy 嘅芝士菠菜,还有「管家」推介嘅香醇易入口嘅葡萄酒。觉得最好味就系牛扒,上牛扒碟前「管家」会先放上有不同款式餐刀的盒子给客人各自拣心水餐刀去用,挺有新意。牛扒望落似乎不大特别,又没甚么卖相,但食落非常嫩口,而且好甘香,如果上碟时稍为花多啲心思去摆碟就比较理想。大致上食物都几美味,葡萄酒也值得推介,但整体价钱就略为进取了些。如果客人生日,

如果客人生日,餐厅会给寿星公一个惊喜。会安排几个外籍员工一边送上蛋糕或甜品,一边唱生日歌给生日𠮶个客人,而且还替其戴上马球帽影返张即影即有的生日照,好有气氛!哦原来门口counter嘅马球帽买咗装饰正有呢个用途呢😅我们是经open rice 订枱的,有甜品送。我们选择了棉花糖雪糕做生日蛋糕来庆祝。棉花糖里是咖啡味雪糕,烧溶棉花糖就尝到又冻又热嘅雪糕,好特别的一道甜品

虽然收费略为进取,但也不失是一个吾错嘅用餐体验!😍
2022-10-30
庆祝纪念