2024-06-16
去到又一城,见到八月花门口有张海报大大只字写住龙虾、鲍鱼,几吸引,于是我地就入去坐低,点咗呢个六人仲夏红酒套餐。个汤系冬瓜盅,冇味冇道,我屋企自己整嘅好饮得多。最先上嘅系怀旧烧卤拚盘,不过不失,猪手冇味。蒸鱼水准唔错。海味扒素千层,有啲特色,味道几好。芝士焗加拿大龙虾尾伴鱼面终于上桌啦!大家系咪觉得同海报入面张相有好大差别呢?因为根本就冇龙虾尾,衹系放咗一两只切咗件嘅虾入去就算!如果龙虾卖哂,点菜嘅时候做乜唔同我地讲?定系想博大雾悭成本?总之就系欺骗顾客,诚信全无!差唔多食完哂至记起重未见到鲍鱼,睇返资料,𠮶道菜叫做碧绿什菌炒鲜鲍鱼;不过真系唔多觉里面有鲍鱼㖞。衹系见到有啲青色嘅瓜,有啲冬菇片......我喺网度揾到佢地呢道菜嘅官方相,系见得到明显嘅鲍鱼嘅,又系同我地呢碟好唔同㖞。可惜呢碟唔记得影相,冇得展示俾大家睇。以前食过朗豪坊八月花觉得OK,估唔到又一城呢间竟然货不对办呃顾客咁低劣,以后都唔会再帮衬!
个汤系冬瓜盅,冇味冇道,我屋企自己整嘅好饮得多。
最先上嘅系怀旧烧卤拚盘,不过不失,猪手冇味。
蒸鱼水准唔错。
海味扒素千层,有啲特色,味道几好。