2018-12-08 2624 浏览
从来未试过有咁夸张既经验。话说我同女朋友两人去左呢间餐厅宵夜。(之前都来过好几次) 今次就问落单个同事 蛏子同元贝时价系几多钱。咁个同事就好清楚咁答蛏子38蚊只 元贝78蚊只。哗 蛏子咁平?本身仲想每样要两只 听完即刻4只蛏子喇!之后叫埋其他饱肚野。我地仲系度话下次叫埋d同事过来食野又有多样正野食。如是者埋单个下 计我78蚊只。下?我地问埋单个女同事 岩岩你个同事话38蚊只 张单唔岩wor。个女同事话唔会38蚊只,系78蚊只 然后拎张餐厅收埋既海鲜价钱俾我地睇话系78蚊只。我地话系你个同事讲话38一只 依家你收我78蚊既问题 而唔系你卖几钱。佢话我同事唔会咁讲,应该系大家有啲误会姐。咁我地就话点解你唔打俾你同事 问下你同事点讲呢?(落单同事已收工)点知打完仲好野,俾个电话我听 个同事就问我: 我有乜可能讲38 我明明就讲78 你有无搞错呀你?哗!大佬,我都未问你地有无搞错 口讲价同收客人既价差成倍。你问我有无搞错?之后就叫左个大既过黎同我讲 大家有误会 不如计少我一只。我即刻stop佢话唔好,钱你收足我 呢个真系唔系钱问题。依家你地讲完唔应,仲要恶返我转头。你真系收返足我钱。我想话比你
我地仲系度话下次叫埋d同事过来食野又有多样正野食。
之后就叫左个大既过黎同我讲 大家有误会 不如计少我一只。我即刻stop佢话唔好,钱你收足我 呢个真系唔系钱问题。依家你地讲完唔应,仲要恶返我转头。你真系收返足我钱。我想话比你地知我依家唔系比唔起个百几蚊 依家明明系讲既价钱同收既钱唔同 唔好讲到好似我唔想比咁。
之后在场同事都再同我讲 我地明白既 大家有误会 唔好意思。我再同同事重申 无误会 系佢讲错 我地两个人都清楚听住佢点讲。唔好将件事当作误会 成件事系100%无误会既。

经过今次我只想讲 呢间餐厅将中国文字既造诣(时价)体验得淋漓尽致。
用一餐饭 个令中既时间时价翻倍再话返我转头。

By the way, 呢间餐厅既食物都不过不失,而且开到零晨三点,而且系铜锣湾,一班人收工宵夜食饭感觉都几好。不过服务,处理事情方面就..不敢恭维
2018-12-08