2020-10-22
最近喺ig成日见倒有人喺一间波希米亚风嘅cafe打卡,仿真植物加埋藤制家具,感觉好relax好似去左渡假咁,但打去问过餐厅因为分左两场,分别系8pm前离座同8pm后入座,唔想食咁夜,终于揾左个可以早收工嘅晚上试下喇~!!成间餐厅都用米白色做主题,浅色调加上捕梦网,好有波希米亚风情。我被安排坐二楼,除左哩个打卡位,地下门口都有个类似嘅打卡位,不过梳化就换成系秋千。除左两大打卡位,我最欣赏佢系每个角落都加左好多小细节,连楼梯位都冇马虎。食物选择唔算特别多,不过饭面主菜小食饮品都有供应,全部一百几十有交易,定价都合理。炸厚切薯条配松露蛋黄酱($58) - 薯条热辣辣,香脆之余仲带啲咬口,薯条上面本身洒左啲松露,食得出松露香味之余又唔会太抢,无论蘸茄汁定蛋黄酱都好食。黑松露野菌忌廉意大利饭($108) - 意大利饭软硬适中,有咬口得黎唔会太硬,食落好creamy,上面仲有大大块黑松露同野菌,都算足料。慢煮八爪鱼带子墨汁意粉($148) - 意粉上面除左大大只八爪鱼同带子,仲有三文鱼籽同车厘茄,份量对版。八爪鱼好有咬口,带子有啲弹口,意粉唔会过腍,酱汁量啱啱好,唔会太水汪汪成到满头满面都系。一般
除左两大打卡位,我最欣赏佢系每个角落都加左好多小细节,连楼梯位都冇马虎。 食物选择唔算特别多,不过饭面主菜小食饮品都有供应,全部一百几十有交易,定价都合理。