2024-10-24
工作关系经过食个lunch,但已过繁忙时段(下午大约1点40分),店内一半所以上有吉位,员工都唔俾我坐一张吉枱,叫我同人搭枱!(后来明白系D阿姐懒,唔想执多一张枱)呢度系自助式“滚水“冲茶,感觉到阿姐态度麻麻,我用自助点单“,只叫左金钱肚,烧卖 。阿姐系慢悠悠推车仔送点心出黎,我习惯性问阿姐有无“豆瓣酱“?阿姐望住我,一面“你咩料同吋吋贡“既面色(抱歉,佢似女版神童辉)讲:“无波“!然后推车走。。。。。我再望一望架车仔,下面个层系有D 酱料,我觉得做点心生意点会无酱油之类提供?!出面街边卖烧卖鱼蛋,牛肉粉裸小店舖都会有提供酱料啦!我就揾另一位阿姐,今次问“有无辣椒油“,阿姐好唔愿意之下先攞俾我!呢间食店系服务态度上真系奇差,睇得出阿姐工作系力求“尽量少做,唔愿做“!眼观店内既营运,奉劝各位有小小洁癖既食客,慎重考虑清楚先帮衬!香港既食肆服务比国内差,唔好成日赖呢样赖个样,系佢地饮食界自己做衰个形象!!呢间店舖已black list,永不光顾!
出面街边卖烧卖鱼蛋,牛肉粉裸小店舖都会有提供酱料啦!
呢间店舖已black list,永不光顾!