2021-06-07
本人于2021年5月29日下午约四时,行咗阵街谂住买啲嘢饮,咁老婆又钟意天仁茗茶,咁就特登上荃湾一田百货4/F内的天仁茗茶分店买嘢饮品啦。我张飞号码是198,当时看见电子牌显示17几,因为果日都几多人,所以我到附近逛了约五分钟后折返。返到铺前再等多几分钟后,职员几杯整好饮品放在枱上,发觉电子显示牌冇显示,职员亦没有叫号,只系见几个顾客轮流用手将放在枱上的饮品左柠右柠,去睇吓杯身张label号码系咪自己嘅⋯当几个人摸完望完后,有两杯冇人认领,我先行埋去睇睇,原来系我果两杯😩之后我立刻问职员:点解电子屏幕冇显示号码?职员没回应,再问一次后,佢先话:系冇㗎!我再问:冇?咁点解唔叫飞?佢又再唔睬我⋯我之后再话,你唔叫飞,d人唔知边杯打烂边杯,而我杯嘢饮俾3、4个陌生人摸完望完,我觉得咁样好唔卫生㖞!这时才有另一位职员过嚟讲唔好意思!之后我再问果位职员你哋有冇customers services 可以跟进吓同埋你叫咩名?佢只系答我:上社交平台睇!我话你公司社交平台 会有你名㗎??咁我之后唯有望吓佢件衫啦,抄低个名之后离开。