2021-04-14
今日中午食完饭想嗌杯野饮, 之前都有帮衬开呢间都知佢人手唔够, 出餐系比较慢, 所以我就一早系个Openrice app度禁左外卖, 行下街之后先去拎.去到, 个App 版面show 左" 可取餐"(著左绿灯), 咁正常理解都系可以取餐, 点知show个版面个曲发个个呀姐度, 佢话仲未得叫我等等, 我话: 下? App话可取餐. 之后一拧转身, 个呀姐就系我背后讲咩: 催催催...我之后再show多次个"可取餐" 个版面比佢话: 系个App写住可取餐我先取餐! (心谂: 我有错咩?)之后个呀姐话: 系佢(系统)自己转架. (仲已经系态度好差个种好似我做错野咁)呀姐, 我唔系第一次用Openrice App, 有时个餐过左预计时间都未得佢都系会show住"准备中"个制,咁个制又系你地自己禁, 禁完我黎取餐又话我, 你地都几搞笑架wo.之后隔离个男店员都识做, 即刻冲比我仲要有道歉, 我想话要道歉唔应该系个男店员, 而系你呢个态度差劲的呀姐!虽然D野食几好食, 但经过今次之后已经唔想再帮衬.
之后一拧转身, 个呀姐就系我背后讲咩: 催催催...
之后隔离个男店员都识做, 即刻冲比我仲要有道歉,
我想话要道歉唔应该系个男店员, 而系你呢个态度差劲的呀姐!
虽然D野食几好食, 但经过今次之后已经唔想再帮衬.