开心果迷对呢间甜品铺应该有印象,因为佢地出开心果露既时候都好大回响,不过当时食过觉得有d失望,今日经过决定再俾多次机会佢~今次叫咗两样开心果甜品,分别系开心果椰汁豆花同开心果巴斯克蛋糕。两样野都算快上碟,卖相唔错几吸引~开心果椰汁豆花第一啖饮落好有开心果味!但系搞匀再饮第二啖就淡咗好多……睇黎应该系个开心果酱够浓,加埋椰汁个味就唔够啦~不过其实杯饮品味道系唔曾既,豆花几滑,同开心果都几夹,唔会太甜开心果巴斯克蛋糕卖相同味道都ok! 佢既texture刚刚好,唔会太实又唔会中间变咗流心咁,甜度亦适中,不过都系有同一个问题,就系开心果味唔够浓,而呢个蛋糕既问题就更明显啦,因为除咗开心果味唔突出外仲食到杏仁粉味,作为开心果迷系有d失望,因为呢个价钱值得好d既选择

1962 浏览

开心果椰汁豆花