友人带左我去到湾仔呢间到食火锅,其实之前从来都唔知有间火锅嘅系呢个位,佢讲到好劲咁,入面有个锅好正,咁就一定要试试佢啦!电梯落到去,佢都算系个种几高档次嘅中菜厅,而唔系一般酒楼feel,而入面仲有卡位,咁岩我地坐左系入面最后一张卡位!服务同环境都唔错!主角到啦,呢个真系必叫,花胶鸡煲,半只鸡加上几块完整花胶,块块都有手咁大,有三至四块左右,都几正!上到黎就当然再比佢煮多阵先,花胶当然系胶先好食啦!呢个花胶绝对无令我失望,个只胶胶味系口到好鲜味好正,鲜味真系好重!啲鸡汤都好浓味,鸡味好重,成个汤又汤又甜,加埋半只鸡,鸡肉都唔会觉得好老,因为炖汤嘅鸡一般都会老啲,佢老得黎都ok,接受到!食完呢个锅已饱左4成!再加汤打个边炉啦!但啲料系比一般市面火锅要贵啲,味道都还好,但都胜在够新鲜!几推介大家去食呢个锅!

花胶鸡锅

花胶鸡锅